×
Home Livescore

Nick Olij betreurt keuze Ajax voor Ramaj als nieuwe doelman

Nick Olij betreurt keuze Ajax voor Ramaj als nieuwe doelman
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 augustus 2023 17:24 uur

Nick Olij betreurt het dat Ajax heeft gekozen voor Diant Ramaj als hun nieuwe doelman. De doelverdediger van Sparta was ook in beeld bij de Amsterdamse club, maar hij laat zich niet ontmoedigen.

"Ik heb er niet veel over te zeggen. De keuze is niet op mij gevallen", reageert Olij bij RTV Rijnmond na de 1-0 oefenzege van Sparta op RKC Waalwijk. "Het is natuurlijk jammer als een club als Ajax interesse in je toont en dan voor iemand anders kiest. Helaas, maar zo gaat het in de voetbalwereld."

Olij heeft persoonlijk contact gehad met Ajax, maar wil daar niet te lang bij stilstaan. "Het maakt niet meer uit, we gaan verder", zegt de Nederlandse keeper, die niet uitsluit dat hij alsnog vertrekt als er een vergelijkbare kans voorbijkomt. "Ik ben ambitieus en wil weten wat mijn plafond is. Op 28-jarige leeftijd is dat helemaal niet vreemd."

Vorig seizoen hield Olij veertien keer de nul in de Eredivisie. "Ik heb een fantastisch jaar achter de rug en wil gewoon weten wat mijn volgende stappen kunnen zijn. Als er iets komt, zullen we het bekijken. Als er niets komt, dan is dat ook prima. Ik voel me hier goed, ik zit op mijn plek en ik word gewaardeerd door spelers, staf en supporters. Dat is ook wat waard."

Olij benadrukt dat hij niet teleurgesteld is dat een transfer naar Ajax niet doorgaat. Hij ziet het vooral als een positief teken dat hij benaderd werd door de Amsterdammers. "Dan doe je blijkbaar iets goed. Ik kan de situatie niet veranderen. Het is zoals het is. Het is begrijpelijk dat er nu vragen over komen, maar nogmaals: ik kan er niets aan veranderen, de keuze is gemaakt en we gaan verder."

Naar verluidt heeft Ajax acht miljoen euro betaald voor Ramaj. Met bonussen kan de transfersom oplopen tot tien miljoen.