×
Home Nieuws Livescore

Ajax-directeuren ontvangen bonus ondanks miljoenenverlies in jaarcijfers

Ajax-directeuren ontvangen bonus ondanks miljoenenverlies in jaarcijfers
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 september 2024 16:48 uur

Ajax Amsterdam heeft onlangs de jaarcijfers van het boekjaar 2023/24 gepubliceerd, waaruit blijkt dat de club een aanzienlijk miljoenenverlies heeft geleden. Opvallend genoeg hebben financieel directeur Susan Lenderink en waarnemend algemeen directeur Menno Geelen desondanks een bonus ontvangen. Deze onthulling heeft binnen de voetbalwereld voor de nodige opschudding gezorgd.

Het feit dat Lenderink en Geelen een bonus hebben gekregen, ondanks het financiële verlies van Ajax, roept vragen op over het beloningsbeleid binnen de club. Supporters en analisten hebben kritiek geuit op deze beslissing, waarbij wordt benadrukt dat het niet gepast is om bonussen uit te keren in tijden van tegenvallende resultaten.

De bonusaffaire werpt een schaduw over de overigens succesvolle sportieve prestaties van Ajax in het afgelopen seizoen. Ondanks het financiële verlies wist de club op het veld indruk te maken en behaalde het diverse prijzen. Toch lijkt de discussie over de bonusuitkering de boventoon te voeren in de nasleep van de publicatie van de jaarcijfers.

Ajax heeft nog niet gereageerd op de ophef rondom de bonussen van Lenderink en Geelen. Het is afwachten hoe de clubleiding zal omgaan met de kritiek en of er eventuele maatregelen zullen worden genomen naar aanleiding van deze controversiële kwestie.