×
Home Nieuws Livescore

Gullit en Janssen kritisch op United en Ten Hag. Twente verrast.

Gullit en Janssen kritisch op United en Ten Hag. Twente verrast.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 september 2024 06:48 uur

Voormalig topvoetballers Ruud Gullit en Theo Janssen hebben hun kritiek geuit op zowel Manchester United als trainer Erik ten Hag na het gelijkspel van FC Twente op Old Trafford. De Tukkers wisten woensdagavond een knap punt te pakken in de Europa League, waar ze met 1-1 gelijkspeelden tegen de Engelse grootmacht.

Gullit en Janssen waren niet onder de indruk van het spel van Manchester United en de tactische keuzes van Ten Hag. De oud-internationals vinden dat de Engelse club meer had moeten laten zien tegen een bescheiden tegenstander als FC Twente. Daarnaast bekritiseren ze de trainer van United vanwege zijn aanpak en opstelling tijdens de wedstrijd.

FC Twente daarentegen kon met opgeheven hoofd het veld verlaten na het gelijkspel in Manchester. De ploeg van trainer Ron Jans liet zien dat ze niet onder de indruk waren van de reputatie van hun tegenstander en vochten voor elk bal. Het verdiende punt op Old Trafford zal de Tukkers een boost geven voor de rest van het Europese avontuur.

Het is duidelijk dat de prestatie van FC Twente niet onopgemerkt is gebleven, zowel in Nederland als daarbuiten. De kritiek van Gullit en Janssen zal ongetwijfeld leiden tot discussies in de voetbalwereld over de kracht van de Nederlandse clubs en de teleurstellende vertoning van Manchester United. Het belooft een interessante periode te worden voor zowel FC Twente als de Engelse grootmacht in de Europa League.