×
Home Livescore

Jorrit Hendrix vindt nieuwe uitdaging in Australië!

Jorrit Hendrix vindt nieuwe uitdaging in Australië!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 07:48 uur

Jorrit Hendrix, de voormalige voetballer van Fortuna Düsseldorf, heeft een nieuwe uitdaging gevonden na zijn vertrek bij de club. De 28-jarige middenvelder, die sinds 1 juli zonder club zat, heeft nu officieel getekend bij een team aan de andere kant van de wereld, namelijk in Australië. Zijn nieuwe bestemming is Western Sydney Wanderers.

Hendrix begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van PSV en wist zich op te werken tot het eerste elftal van de club. In het Philips Stadion heeft hij maar liefst drie keer het kampioenschap van Nederland mogen vieren, voordat hij in 2021 besloot om verder te kijken.

Na zijn vertrek bij PSV maakte Hendrix de overstap naar Spartak Moskou voor een bedrag van 500.000 euro. Na een huurperiode bij Feyenoord, koos hij een jaar later voor een transfervrij avontuur bij Düsseldorf. Helaas kon hij ook daar niet zijn stempel drukken en werd zijn contract na slechts één jaar ontbonden.

Tijdens zijn periode zonder club trainde Hendrix mee bij Jong PSV om zijn conditie op peil te houden. Nu krijgt hij de kans om zich aan te sluiten bij Western Sydney Wanderers, waar hij onderdeel zal worden van een ambitieus project. De club werd opgericht in 2012 en wist vorig jaar al een knappe vierde plaats te behalen op het hoogste niveau van Australië.

Met zijn ervaring en talent hoopt Hendrix een waardevolle toevoeging te zijn voor zijn nieuwe team. Hij kijkt ernaar uit om zijn kwaliteiten te laten zien op het Australische voetbalveld en is vastberaden om succes te behalen met Western Sydney Wanderers.