×

FC Twente verrast met gelijkspel tegen Manchester United

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 25 september 2024 23:08 uur

FC Twente verraste vriend en vijand door een knap gelijkspel af te dwingen tijdens hun bezoek aan Manchester United. Op het legendarische Old Trafford wist Twente, dankzij een doelpunt van Sam Lammers, het eerste punt in de Europa League binnen te slepen. De ploeg van trainer Erik ten Hag slaagde er opnieuw niet in om te zegevieren, maar het behaalde resultaat tegen de Engelse grootmacht mag zeker als een prestatie van formaat worden beschouwd.

Het duel begon met veel strijd van beide kanten, waarbij Manchester United de druk op Twente probeerde te verhogen. Echter, het was de Nederlandse club die als eerste toesloeg met een doelpunt van Lammers, waardoor de thuisploeg op achterstand kwam te staan. Ondanks het offensieve spel van United slaagde Twente erin om stand te houden en de voorsprong vast te houden tot in de tweede helft.

In de tweede helft zette Manchester United alles op alles om de gelijkmaker te forceren en slaagde hier uiteindelijk in. Een doelpunt van de Engelse ploeg zorgde ervoor dat de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ondanks de teleurstelling van het verspelen van de voorsprong, kan FC Twente trots zijn op het behaalde resultaat tegen een van de topclubs uit de Premier League. Het punt dat zij hebben veroverd in deze Europese wedstrijd zal ongetwijfeld voor veel vertrouwen zorgen in de rest van het seizoen.