×
Home Nieuws Livescore

Van Bronckhorst: Besiktas en Ajax hebben gelijkenissen.

Van Bronckhorst: Besiktas en Ajax hebben gelijkenissen.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 25 september 2024 20:16 uur

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel tussen Besiktas en Ajax heeft Giovanni van Bronckhorst opmerkelijke gelijkenissen tussen de twee clubs benoemd. De 49-jarige coach, die momenteel aan het roer staat bij Besiktas, wees op interessante overeenkomsten die hij ziet tussen de Turkse en Nederlandse grootmachten. Van Bronckhorst, die zelf een verleden heeft bij onder andere Feyenoord en Barcelona, sprak openhartig over zijn observaties.

De voormalige Oranje-international benadrukte dat zowel Besiktas als Ajax bekend staan om hun aanvallende speelstijl en technisch verzorgd voetbal. Hij prees de historie en traditie die beide clubs met zich meedragen, en benoemde de passie en trots die zowel in Istanbul als in Amsterdam voelbaar zijn. Van Bronckhorst sprak vol lof over de supporters van zowel Besiktas als Ajax, die bekend staan om hun fanatisme en onvoorwaardelijke steun aan hun team.

De vergelijkingen die Van Bronckhorst trok tussen Besiktas en Ajax zorgden voor enige opschudding in de aanloop naar het Europese duel. De coach, die met Besiktas hoopt te stunten tegen de Nederlandse topclub, lijkt vastberaden om zijn ploeg optimaal voor te bereiden op de krachtmeting in de Johan Cruijff ArenA. Met zijn inzichten en ervaring hoopt Van Bronckhorst zijn spelers te inspireren en motiveren om het beste uit henzelf te halen en wellicht voor een verrassing te zorgen in het Europese strijdtoneel.