×
Home Nieuws Livescore

Ten Hag richt zich op Brighton, Sancho's toekomst onzeker

Ten Hag richt zich op Brighton, Sancho's toekomst onzeker
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 00:08 uur

Erik ten Hag, de Nederlandse manager van Manchester United, heeft geen idee of Jadon Sancho ooit nog zal spelen voor de club. Hij richt momenteel al zijn aandacht op het Premier League-duel tegen Brighton van zaterdagmiddag.

"Wat Sancho betreft, daar denk ik nu niet aan", reageert Ten Hag op de vraag of de Engelse aanvaller nog het shirt van Manchester United zal dragen. "We hebben een belangrijke wedstrijd voor de boeg en we gaan een drukke periode tegemoet met veel wedstrijden. Daar focus ik mij op."

Donderdag maakte Manchester United bekend dat Sancho voorlopig niet deel uitmaakt van de selectie. Hij heeft een conflict met Ten Hag, die hem heeft gepasseerd voor de wedstrijd tegen Arsenal vanwege een gebrek aan discipline op de training. Sancho reageerde vervolgens via X en beschuldigde de Nederlandse manager van het verspreiden van onwaarheden. Naar verluidt weigert hij zijn excuses aan te bieden.

"Ik weet niet hoelang deze disciplinaire kwestie zal duren, maar zoals ik al zei, denk ik daar nu niet aan", vervolgt Ten Hag. "Ik denk aan de vooruitgang van het team. We gaan ook de Champions League in en ik moet met veel zaken rekening houden om de juiste beslissingen te nemen. Op dit moment is het onderwerp Sancho niet belangrijk. Wat belangrijk is, is dat ik mijn team moet voorbereiden."

"Het draait niet om mij, het draait om het team en de club", gaat Ten Hag verder. "Ik steek al mijn energie in het leveren van de beste prestatie tegen Brighton. Ik richt me volledig op de spelers die wel beschikbaar zijn. Sancho is dat op dit moment niet, dus hij is niet belangrijk omdat hij geen bijdrage kan leveren."

Ten Hag ontkent wel de beschuldiging van Sancho dat hij onwaarheden vertelt. "Ik ben altijd eerlijk. Sommige zaken moeten intern blijven, maar als ik er naar gevraagd wordt, zal ik eerlijk zijn."