×
Home Nieuws Livescore

AZ-trainer baalt van afwezigheid Mees de Wit, Ibrahim Sadiq maakt debuut

AZ-trainer baalt van afwezigheid Mees de Wit, Ibrahim Sadiq maakt debuut
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 september 2023 23:48 uur

AZ-trainer Pascal Jansen betreurt het ten zeerste dat Mees de Wit de komende maanden niet beschikbaar zal zijn. De linksback heeft donderdag een operatie ondergaan vanwege een stressfractuur in zijn voet.

"Ja, hij zal wel even uit de roulatie zijn. Het is vergelijkbaar met de blessure van Dani de Wit afgelopen winter", aldus Jansen op de officiƫle clubwebsite, in aanloop naar het Eredivisie-duel met Sparta in het AFAS Stadion. Ook Tiago Dantas is een twijfelgeval. De Portugese middenvelder heeft last van een pijntje. "Gelukkig zijn er geen vervelende bevindingen uit de MRI-scan gekomen. Ik verwacht dat hij snel weer bij de groep zal aansluiten. Of hij er zondag bij zal zijn, is nog de vraag."

Er is echter ook goed nieuws voor Jansen. Ibrahim Sadiq kan zijn debuut maken. De Ghanese aanvaller heeft al meegespeeld in een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles tijdens de interlandperiode en wist meteen het net te vinden. "Hij is een zeer interessante speler voor ons. Een explosieve en doelgerichte speler die ontzettend snel is en op verschillende posities voorin uit de voeten kan, met een voorkeur voor de rechterflank. Ik ben erg blij met zijn komst."

Alexandre Penetra stond al in de basis tegen Vitesse. De Portugese verdediger liet meteen van zich horen. "Alex is echt een buitengewone jongen. Hij heeft zich naadloos aangepast. Tijdens de eerste training maakte hij meteen indruk. Hij heeft een zeer hoog voetbalintelligentieniveau en is gewoon een persoonlijkheid. Je ziet hem ook heel goed observeren en informatie opnemen. Hij stelt niet veel vragen, maar als hij er een heeft, komt hij meteen en pakt hij het direct op."

AZ gaat na drie wedstrijden aan kop in de Eredivisie met negen punten. Ook Sparta is sterk begonnen met acht punten uit vier wedstrijden.