×
Home Nieuws Livescore

Paredes onthult: bal in dug-out zorgde voor chaos

Paredes onthult: bal in dug-out zorgde voor chaos
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 23 september 2024 16:16 uur

In een recente uitzending van een Argentijnse talkshow heeft Leandro Paredes openhartig gesproken over een opmerkelijk incident tijdens de WK-wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Argentinië in Qatar, die plaatsvond in december 2022. De middenvelder onthulde dat hij na een harde overtreding de bal met kracht richting de dug-out van Oranje schoot, wat resulteerde in een verhitte confrontatie tussen de spelers.

Paredes gaf toe dat zijn actie de gemoederen flink deed oplaaien en de spanningen tussen beide teams tot een kookpunt brachten. De beelden van het incident gingen al snel viraal op sociale media en zorgden voor veel ophef binnen de voetbalwereld. De middenvelder benadrukte echter dat het een impulsieve reactie was in het heetst van de strijd en dat hij achteraf spijt had van zijn gedrag.

Het voorval tijdens de WK-wedstrijd tussen Nederland en Argentinië zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest memorabele momenten van het toernooi. Ondanks de controverse wist Argentinië uiteindelijk de wedstrijd te winnen en door te stoten naar de volgende ronde, waar ze uiteindelijk een knappe prestatie neerzetten. Paredes hoopt dat zijn oprechte excuses zullen worden aanvaard en dat het incident geen schaduw zal werpen op zijn verdere carrière als voetballer.