×
Home Nieuws Livescore

Danny Koevermans: "VAR benadeelde Go Ahead Eagles zwaar tegen Ajax"

Danny Koevermans:
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 23 september 2024 13:40 uur

Voormalig voetballer Danny Koevermans heeft zijn ongenoegen geuit over de arbitrage tijdens de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Ajax afgelopen zaterdag. Volgens Koevermans is Go Ahead Eagles zwaar benadeeld door de beslissingen van de scheidsrechter en de VAR. De oud-spits, die zijn carrière doorbracht bij clubs als AZ en PSV, noemt het niet raadplegen van de VAR na een vermeende handsbal van Ajax-middenvelder Davy Klaassen een 'bizarre' keuze.

Koevermans benadrukt dat het cruciaal is dat de arbitrage op dergelijke momenten ingrijpt om de juiste beslissing te nemen. Door scheidsrechter Marc Nagtegaal niet naar het scherm te laten kijken, is volgens hem een kans op rechtvaardigheid gemist. De oud-voetballer vindt dat dit soort situaties de geloofwaardigheid van het Nederlandse scheidsrechterskorps kunnen schaden en pleit voor meer transparantie en consistentie in de besluitvorming.

De discussie over de rol en het gebruik van de VAR in het Nederlandse voetbal laait regelmatig op en Koevermans' kritiek voegt zich bij een groeiend aantal stemmen dat pleit voor verbeteringen in het arbitragebeleid. De oud-spits hoopt dat zijn opmerkingen bijdragen aan een constructief debat over hoe het Nederlandse voetbal eerlijker en transparanter kan worden gemaakt.