×
Home Nieuws Livescore

Guardiola verbiedt spelers praten met scheids na blunder Walker.

Guardiola verbiedt spelers praten met scheids na blunder Walker.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 23 september 2024 11:16 uur

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft aangekondigd dat hij zijn spelers streng zal aanpakken als het gaat om interactie met scheidsrechters, na een incident tijdens de wedstrijd tegen Arsenal. Tijdens het duel werd City-captain Kyle Walker door scheidsrechter Michael Oliver naar de zijlijn geroepen, waardoor Arsenal kon profiteren van de ruimte en uiteindelijk wist te scoren.

Guardiola, bekend om zijn strenge aanpak en focus op discipline, was duidelijk teleurgesteld over het voorval. Hij benadrukte dat dergelijke afleidingen niet getolereerd zullen worden en dat hij zijn spelers zal instrueren om zich volledig te concentreren op het spel. De Spaanse coach staat erom bekend dat hij hoge eisen stelt aan zijn team, zowel op als buiten het veld.

De reactie van Guardiola komt op een moment waarop de discussie over respect voor scheidsrechters in het voetbal weer oplaait. Met de toenemende druk en intensiteit van wedstrijden, is het essentieel dat spelers zich bewust zijn van de regels en het belang van fair play. Guardiola hoopt met zijn maatregelen een signaal af te geven naar zijn team en de rest van de voetbalwereld dat respect voor de arbitrage van cruciaal belang is voor het spel.