×
Home Nieuws Livescore

Pochettino's puzzel: Chelsea's blessureleed zorgt voor selectieproblemen tegen Bournemouth

Pochettino's puzzel: Chelsea's blessureleed zorgt voor selectieproblemen tegen Bournemouth
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 september 2023 19:48 uur

Mauricio Pochettino staat voor een flinke uitdaging in aanloop naar het komende competitieduel met Bournemouth. De transferzomer van Chelsea was er een van extreme weelde, met bijna een half miljard euro aan versterkingen. Echter, maar liefst 'elf tot twaalf spelers' zijn momenteel geblesseerd, waardoor Pochettino slechts kan beschikken over 'veertien of vijftien spelers'.

Tijdens de persconferentie op vrijdag liet de coach weten dat er even hoop was dat nieuwkomer Roméo Lavia zijn debuut zou maken, maar helaas moest hij geblesseerd afhaken. Daarnaast zijn onder andere Christopher Nkunku, Wesley Fofana, Armando Broja, Reece James, Benoit Badiashile en Carney Chukwuemeka voorlopig niet in staat om in actie te komen voor The Blues.

"Het is van groot belang dat onze spelers snel herstellen, zodat we weer competitief kunnen zijn", aldus Pochettino. "Met slechts veertien of vijftien spelers tot mijn beschikking, is het een uitdaging om een sterk team op te stellen. Het is frustrerend dat er zoveel geblesseerden zijn, maar we moeten ermee omgaan."

Op dit moment staat Chelsea op een teleurstellende twaalfde plaats in de ranglijst, met slechts vier punten. Tot nu toe wisten ze dit seizoen alleen te winnen van Luton Town, met een overtuigende 3-0 overwinning. Het is duidelijk dat Pochettino alle zeilen moet bijzetten om het tij te keren en zijn gehavende team weer op de rails te krijgen.