×
Home Nieuws Livescore

Kritiek op Ajax: Weghorst-aankoop niet slim volgens Van Hooijdonk

Kritiek op Ajax: Weghorst-aankoop niet slim volgens Van Hooijdonk
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 23 september 2024 01:24 uur

Voormalig voetballer Pierre van Hooijdonk heeft zijn bedenkingen geuit over de recente transferactiviteiten van Ajax. In een uitzending van Studio Voetbal heeft Van Hooijdonk laten weten dat hij van mening is dat de Amsterdammers een fout hebben gemaakt door Wout Weghorst aan te trekken. De ervaren spits, die zelf jarenlang actief was in binnen- en buitenland, gelooft dat Weghorst niet de juiste aanwinst is voor de club uit Amsterdam.

Naast Van Hooijdonk heeft ook voormalig international Ibrahim Afellay zijn twijfels geuit over het aankoopbeleid van Ajax. Afellay, die zelf een succesvolle carrière heeft gehad bij clubs als PSV en FC Barcelona, deelt de kritiek van Van Hooijdonk en is van mening dat de keuze voor Weghorst niet de meest verstandige is geweest. De discussie over de transfer van de Nederlandse spits blijft daarmee voortduren in de voetbalwereld.

De kritische geluiden van Van Hooijdonk en Afellay zorgen voor verdeeldheid onder voetbalfans en analisten. Terwijl sommigen het eens zijn met de visie van de voormalige topspelers, zijn er ook anderen die geloven dat Weghorst wel degelijk een waardevolle toevoeging kan zijn voor Ajax. De discussie over de kwaliteit van de selectie van de Amsterdammers blijft daarmee een onderwerp van gesprek in de voetbalwereld, met verschillende meningen en inzichten die elkaar tegenspreken.