×
Home Nieuws Livescore

SC Heerenveen wint Derby van het Noorden met 2-1

SC Heerenveen wint Derby van het Noorden met 2-1
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 22 september 2024 14:24 uur

SC Heerenveen heeft afgelopen zondag de langverwachte Derby van het Noorden weten te winnen. Onder leiding van coach Robin van Persie toonde de ploeg zich oppermachtig ten opzichte van FC Groningen. Ondanks dat de Groningers pas na het incasseren van twee rode kaarten definitief moesten buigen, wist Heerenveen met een 2-1 overwinning de zege veilig te stellen.

De wedstrijd begon met veel strijd en passie van beide kanten, maar al snel werd duidelijk dat Heerenveen de bovenliggende partij was. Met verzorgd voetbal en gevaarlijke aanvallen wist de thuisploeg de Groningse defensie keer op keer onder druk te zetten. Dit resulteerde uiteindelijk in de openingstreffer, waardoor Heerenveen op voorsprong kwam.

FC Groningen probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd, maar kreeg al snel te maken met tegenslag. Na het ontvangen van twee rode kaarten moesten de Groningers met negen man verder, wat het voor Heerenveen makkelijker maakte om de voorsprong vast te houden. Ondanks een late tegentreffer slaagde FC Groningen er niet in om langszij te komen, waardoor SC Heerenveen de Derby van het Noorden met 2-1 naar zich toe trok.

De overwinning betekent een belangrijke opsteker voor SC Heerenveen en coach Robin van Persie, die hiermee laten zien dat ze klaar zijn om de strijd aan te gaan in de competitie. FC Groningen zal daarentegen teleurgesteld zijn over het resultaat en zal zich moeten herpakken om in de volgende wedstrijden beter voor de dag te komen.