×
Home Nieuws Livescore

Ajax mist creativiteit van Bergwijn en Berghuis tegen Go Ahead.

Ajax mist creativiteit van Bergwijn en Berghuis tegen Go Ahead.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 22 september 2024 12:16 uur

Ajax-captain Jordan Henderson heeft openlijk toegegeven dat het gemis van Steven Bergwijn en Steven Berghuis duidelijk voelbaar was tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles afgelopen zaterdag. De Amsterdammers slaagden er niet in om de Deventer ploeg echt in de problemen te brengen en moesten genoegen nemen met een gelijkspel van 1-1.

Henderson, die normaal gesproken een belangrijke rol speelt in het creëren van kansen voor Ajax, erkende na afloop van de wedstrijd dat het ontbrak aan het vernuft en de creativiteit die Bergwijn en Berghuis normaal gesproken inbrengen. De afwezigheid van deze twee ervaren spelers werd duidelijk gevoeld op het veld, waar Ajax moeite had om openingen te vinden in de verdediging van Go Ahead Eagles.

Trainer Erik ten Hag zal nu moeten nadenken over hoe hij het gemis van Bergwijn en Berghuis kan opvangen in de komende wedstrijden. Het is duidelijk dat Ajax behoefte heeft aan spelers die de aanval kunnen leiden en beslissende acties kunnen maken. Henderson benadrukte dat het team snel moet leren om te gaan met de afwezigheid van deze sterspelers en zich moet aanpassen om weer tot overwinningen te komen.

De supporters van Ajax zullen ongetwijfeld hopen dat de ploeg snel weer op volle sterkte kan spelen en dat spelers zoals Bergwijn en Berghuis spoedig terugkeren op het veld. Tot die tijd zal het aan Henderson en zijn medespelers zijn om de kar te trekken en te laten zien dat Ajax ook zonder deze sterspelers tot goede resultaten kan komen.