×
Home Nieuws Livescore

Vitesse in gevaar door trage overname, wijst beschuldigend naar KNVB

Vitesse in gevaar door trage overname, wijst beschuldigend naar KNVB
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 september 2023 18:08 uur

Vitesse beschuldigt de KNVB van vertraging in het overnameproces, wat de toekomst van de club in gevaar brengt. De Arnhemmers dringen er bij de bond op aan om haast te maken, zo meldt de Gelderlander.

Vitesse staat op het punt overgenomen te worden door de Common Group, onder leiding van de mysterieuze Amerikaanse zakenman Coley Parry. Het onderzoek van de licentiecommissie naar de overname is echter nog steeds aan de gang. Het kost veel tijd omdat ook eerdere transacties en de rol van Roman Abramovich worden onderzocht. Dit zorgt voor irritatie bij Vitesse, omdat de bedrijfsvoering in gevaar komt.

Gelukkig is Wladimiroff Advocaten begonnen met het onderzoek naar de overname binnen de huidige sanctieregelgeving. "We zijn blij dat er eindelijk stappen worden ondernomen op dit gebied", zegt interim-directeur Peter Rovers in de Gelderlander. "Vitesse werkt volledig mee aan alle drie de onderzoeken en wacht vol spanning op positieve resultaten. We kunnen niet meer doen dan dit. Het duurt al zo lang en het is hoog tijd dat er snel duidelijkheid komt."

De Arnhemmers hebben ook informeel de bestuurders van de KNVB aangesproken. "Onlangs hebben we opnieuw onze frustratie geuit over de trage gang van zaken richting de KNVB. Het voelt alsof we in een wurggreep zitten waar we graag uit willen, maar waarvoor we de hulp van de KNVB nodig hebben."