×
Home Nieuws Livescore

Willem ll-trainer Maes krijgt rode kaart van scheidsrechter

Willem ll-trainer Maes krijgt rode kaart van scheidsrechter
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 22 september 2024 08:08 uur

Willem II-trainer Peter Maes stond zaterdag in de schijnwerpers na een opmerkelijk incident met scheidsrechter Joey Kooij tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De Belgische coach kreeg van Kooij een rode kaart voorgehouden, wat voor de nodige opschudding zorgde in het stadion. Maes reageerde verbaasd op de beslissing van de scheidsrechter en betitelde het als een vreemde en onverwachte wending in het duel.

Het akkefietje tussen Maes en Kooij vond plaats in de tweede helft van de wedstrijd, toen de emoties hoog opliepen. De trainer van Willem II leek het niet eens te zijn met een beslissing van de scheidsrechter en uitte zijn ongenoegen op een manier die Kooij niet kon waarderen. Dit resulteerde uiteindelijk in de rode kaart voor Maes, waardoor hij voortijdig de dug-out moest verlaten.

Na afloop van de wedstrijd gaf Peter Maes aan dat hij het incident met de scheidsrechter zal bespreken met de KNVB en dat hij hoopt op een verheldering van de situatie. De rode kaart voor de trainer van Willem II zorgde voor veel discussie onder de supporters en voetbalanalisten, die verdeeld waren over de rechtvaardigheid van de beslissing. Het is afwachten hoe dit akkefietje tussen Maes en Kooij zal worden afgehandeld en welke gevolgen dit zal hebben voor de trainer en zijn team.