×
Home Nieuws Livescore

ESPN-analisten: Ajax ontsnapt met gelijkspel tegen Go Ahead

ESPN-analisten: Ajax ontsnapt met gelijkspel tegen Go Ahead
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 21 september 2024 22:40 uur

Ajax ontsnapte zaterdag aan een nederlaag tegen Go Ahead Eagles, maar volgens voetbalanalisten Marciano Vink en Kees Kwakman had de Amsterdamse club eigenlijk een strafschop tegen moeten krijgen. Het duel eindigde in een gelijkspel, maar Ajax had het lastig tegen de promovendus uit Deventer. Vink en Kwakman waren het erover eens dat de thuisploeg geluk had gehad met het resultaat.

De ESPN-analisten benadrukten dat Ajax niet haar beste spel liet zien en dat er ruimte was voor verbetering. Ondanks het gelijkspel behoudt Ajax de koppositie in de Eredivisie, maar de concurrentie zit de Amsterdammers op de hielen. Trainer Erik ten Hag zal ongetwijfeld de nodige aanpassingen willen maken om het team weer op scherp te krijgen voor de komende wedstrijden.

Het gemis van een strafschop voor Ajax was een punt van discussie na afloop van de wedstrijd. De arbitrage lag onder vuur vanwege het niet toekennen van de penalty, wat de wedstrijd een andere wending had kunnen geven. Desondanks blijft Ajax ongeslagen in de competitie en zal het team zich moeten herpakken voor de volgende uitdaging.