×
Home Nieuws Livescore

AZ ontkracht 'strafkamp' beschuldigingen na intern onderzoek statement.

AZ ontkracht 'strafkamp' beschuldigingen na intern onderzoek statement.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 21 september 2024 13:16 uur

AZ heeft vandaag met een krachtige reactie gereageerd op de beschuldigingen die voormalig jeugdspeler Finn Berk heeft geuit in zijn recent uitgebrachte boek. In het boek noemde Berk de jeugdopleiding van de Alkmaarse club een 'strafkamp', wat voor de nodige opschudding zorgde. De club heeft echter het geschetste beeld betwist en benadrukt dat dit niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Naar aanleiding van de controversiële uitspraken van Berk heeft AZ een intern onderzoek uitgevoerd om de beweringen te onderzoeken en te weerleggen. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de beschuldigingen van Berk niet overeenkomen met de feiten en dat de jeugdopleiding van AZ niet kan worden gekarakteriseerd als een 'strafkamp'. De club benadrukt dat zij zich altijd inzet voor het welzijn en de ontwikkeling van hun jeugdspelers.

De reactie van AZ op de uitspraken van Finn Berk toont aan dat de club serieus omgaat met dergelijke beschuldigingen en deze niet zomaar naast zich neerlegt. Door middel van het interne onderzoek heeft AZ getracht de waarheid aan het licht te brengen en de reputatie van de club te beschermen. De Alkmaarse club blijft zich inzetten voor een professionele en positieve omgeving voor al haar jeugdspelers, waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen als voetballers en als individuen.