×
Home Nieuws Livescore

ECA wil transferdeadline vervroegen onder leiding van Feyenoord-directeur

ECA wil transferdeadline vervroegen onder leiding van Feyenoord-directeur
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 21 september 2024 01:16 uur

De European Club Association (ECA) staat op het punt om een belangrijke stap te zetten in het veranderen van de transferdeadline in het Europese voetbal. Chris Woerts heeft onthuld dat de ECA, onder leiding van Feyenoord-directeur Dennis te Kloese, van plan is om te pleiten voor een vervroeging van de transferdeadline. Het huidige systeem, waarbij de transfermarkt nog open is terwijl de competities al begonnen zijn, zorgt voor veel ongemak en onzekerheid bij clubs en spelers.

De discussie over de timing van de transferdeadline is al lange tijd gaande in het Europese voetbal. Veel mensen vinden het onlogisch en verwarrend dat clubs nog spelers kunnen kopen en verkopen nadat de competitie al van start is gegaan. Dit kan leiden tot verstoringen in de selecties en onrust binnen de teams, wat de prestaties op het veld kan beïnvloeden.

Met Dennis te Kloese aan het roer, lijkt de ECA vastberaden om verandering te brengen in deze situatie. Door de transferdeadline naar voren te schuiven, willen zij ervoor zorgen dat clubs en spelers meer duidelijkheid en stabiliteit hebben bij het begin van het seizoen. Dit zou ook kunnen helpen om de focus meer op het voetbal zelf te leggen, in plaats van op transfers en speculaties.

Het is nog niet duidelijk hoe de andere clubs en voetbalorganisaties zullen reageren op dit voorstel van de ECA. Maar één ding is zeker: met de steun van belangrijke figuren zoals Chris Woerts en Dennis te Kloese, lijkt de beweging om de transferdeadline te vervroegen steeds meer momentum te krijgen. Het is een ontwikkeling die de komende tijd zeker de aandacht zal blijven trekken in de voetbalwereld.