×
Home Nieuws Livescore

Ten Hag reageert op afwezigheid Antony en Sancho: huiselijk geweld en arbeidsconflict

Ten Hag reageert op afwezigheid Antony en Sancho: huiselijk geweld en arbeidsconflict
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 september 2023 16:08 uur

Een opmerkelijke wending heeft plaatsgevonden in het voetbalwereldje, waarbij Erik ten Hag, de Nederlandse manager van Manchester United, heeft gereageerd op de afwezigheid van Antony en Jadon Sancho. Beide buitenspelers zijn om verschillende redenen uit de selectie gezet, wat voor de nodige opschudding heeft gezorgd.

Antony wordt momenteel beschuldigd van huiselijk geweld, een ernstige aanklacht die de speler in een kwaad daglicht plaatst. Aan de andere kant heeft Sancho een conflict met Ten Hag, nadat hij op X - voorheen bekend als Twitter - zijn frustraties uitte toen hem werd verweten te weinig inzet te tonen. Deze uitbarsting heeft geleid tot een gespannen situatie tussen de speler en de manager.

Ten Hag heeft gereageerd op deze situatie en benadrukt dat het nooit om één fout gaat, maar om een proces dat spelers doormaken. Hij legt uit dat de club hem heeft gevraagd om een duidelijke lijn te trekken, gezien de gebrekkige structuur van vorig seizoen. Het stellen van duidelijke normen is volgens Ten Hag essentieel om een goed functionerend team te creëren. Wanneer deze grenzen worden overschreden, is het belangrijk om krachtig op te treden en het teambelang voorop te stellen.

Wat betreft de terugkeer van Antony bij de selectie van United, is Ten Hag nog onzeker. Hij geeft aan dat hij geen idee heeft wanneer dit zal gebeuren, maar dat de speler teleurgesteld is maar wel oké. Plotseling heeft Ten Hag twee rechtsbuitens minder tot zijn beschikking, wat een tegenslag is bij het samenstellen van zijn selectie. Echter, als ervaren manager weet hij dat tegenslagen onvermijdelijk zijn en dat hij hier rekening mee moet houden.

Al met al is het een turbulente periode voor Manchester United, waarbij de afwezigheid van Antony en het conflict met Sancho voor de nodige uitdagingen zorgen. Het is aan Ten Hag om deze situatie te managen en het team op koers te houden.