×
Home Nieuws Livescore

Nederlandse clubs verliezen alle punten in Champions League

Nederlandse clubs verliezen alle punten in Champions League
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 september 2024 13:24 uur

Nederlandse clubs hebben een teleurstellende week achter de rug op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Zowel PSV als Feyenoord leden afgetekende nederlagen tijdens de eerste speelronde van de Champions League, waardoor er geen enkel punt werd behaald. Dit resultaat staat in schril contrast met de prestaties van de concurrentie, die juist goede resultaten wisten te boeken.

Deze tegenvallende resultaten hebben ervoor gezorgd dat Nederland serieus moet vrezen voor een Portugees offensief op de coëfficiëntenlijst. Met de sterke prestaties van Portugese clubs in Europa, zoals FC Porto en Benfica, is de druk op Nederland toegenomen om punten te pakken en de positie op de ranglijst te verdedigen.

De komende wedstrijden zullen cruciaal zijn voor Nederlandse clubs om punten te verzamelen en zo de positie op de UEFA-coëfficiëntenlijst te versterken. Het is van groot belang dat PSV, Feyenoord en andere Nederlandse teams zich herpakken en laten zien wat ze waard zijn in de Europese competities. Alleen op die manier kan Nederland voorkomen dat het terrein verliest ten opzichte van de Portugese concurrentie.