×
Home Nieuws Livescore

Spaanse vrouwen boycotten Nations League na kusincident en onvrede

Spaanse vrouwen boycotten Nations League na kusincident en onvrede
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 september 2023 14:16 uur

Het Spaanse vrouwenvoetbal neemt een onverwachte wending in de nieuwste aflevering van de langlopende soap rondom ex-bondsvoorzitter Luis Rubiales. De Spaanse vrouwenploeg heeft namelijk besloten om volgende week niet deel te nemen aan de Nations League.

Hoewel Rubiales en bondscoach Jorge Vilda inmiddels zijn vertrokken, eisen de Spaanse voetbalsters nu het vertrek van meerdere mensen binnen de voetbalbond. Tijdens de komende interlandperiode stond de wereldkampioen gepland om het op te nemen tegen Zweden en Zwitserland in het kader van de Nations League. Echter, volgens verschillende Spaanse media hebben maar liefst 41 Spaanse speelsters via een brief laten weten dat zij zich niet beschikbaar zullen stellen voor deze wedstrijden.

De reden voor deze opmerkelijke beslissing is dat de speelsters het vertrek van Rubiales en Vilda niet voldoende vinden. De onvrede binnen de groep is ontstaan na de kus die Rubiales gaf aan speelster Jennifer Hermoso na de gewonnen WK-finale. De groep speelsters eist daarnaast ook het vertrek van de secretaris en medewerkers van de persafdeling van de bond.

De nieuwe bondscoach, Montserrat Tomé, staat nu direct voor grote problemen. Vrijdag om 16.00 uur moet zij de definitieve selectie bekendmaken, maar met de huidige situatie is dat een enorme uitdaging. Ondertussen zal Rubiales zich vrijdag moeten verantwoorden voor de rechter, nadat Hermoso aangifte tegen hem heeft gedaan. Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft besloten om de voormalig bondsvoorzitter strafrechtelijk te vervolgen.