×
Home Nieuws Livescore

Derksen: 'Trainerskeuzes Feyenoord en Ajax aanklacht tegen Nederlandse trainers'

Derksen: 'Trainerskeuzes Feyenoord en Ajax aanklacht tegen Nederlandse trainers'
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 20 september 2024 00:08 uur

Voetbalanalist Johan Derksen heeft zich kritisch uitgelaten over de recente trainerskeuzes van zowel Feyenoord als Ajax voor het komende seizoen. Derksen, bekend om zijn uitgesproken mening, is niet onder de indruk van de aanstellingen van Brian Priske en Francesco Farioli. In het programma 'Vandaag Inside' liet Derksen weten dat hij de keuze voor deze coaches beschouwt als 'een aanklacht tegen het Nederlandse trainerskorps'.

Derksen, die zelf een lange carrière als voetballer en trainer achter de rug heeft, is van mening dat de Eredivisie-clubs beter hadden kunnen kiezen voor ervaren Nederlandse trainers. Hij uitte zijn teleurstelling over het feit dat Priske en Farioli de voorkeur kregen boven nationale coaches die hun sporen verdiend hebben in het Nederlandse voetbal.

De voormalige voetballer benadrukte dat het belangrijk is voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal dat er vertrouwd wordt op eigen trainers en talent. Derksen vindt het zorgwekkend dat clubs als Feyenoord en Ajax ervoor kiezen om buitenlandse coaches aan te stellen, in plaats van te investeren in de opleiding en groei van Nederlandse trainers.

De uitspraken van Johan Derksen hebben voor de nodige opschudding gezorgd binnen de voetbalwereld. Het is duidelijk dat de discussie over de trainerskeuzes van de Eredivisie-clubs nog lang niet ten einde is en dat de meningen hierover sterk verdeeld zijn. Het is afwachten hoe de nieuwe trainers het zullen doen en of zij Derksen en andere critici kunnen overtuigen van hun kwaliteiten.