×
Home Livescore

Defensieve zorgen voor FC Twente tegen Ajax

Defensieve zorgen voor FC Twente tegen Ajax
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 september 2023 13:16 uur

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax staat FC Twente-trainer Joseph Oosting voor een flinke uitdaging. Zijn defensie heeft namelijk te maken met een aantal afwezigen. Gijs Smal, Joshua Brenet en Max Bruns zullen zondag niet in actie kunnen komen.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen FC Volendam moest Oosting al improviseren in de achterhoede. Alfons Sampsted, Bruns, Robin Pröpper en Youri Regeer vormden toen het verdedigingsblok. Helaas zal Bruns ook tegen Ajax niet beschikbaar zijn, waardoor er opnieuw een speler wegvalt uit de laatste linie. Oosting was twee weken geleden genoodzaakt om Regeer, die eigenlijk een middenvelder is, als back op te stellen.

Brenet kampt momenteel met een lichte blessure en hoopt daarnaast nog een transfer af te ronden. In sommige landen is de transfermarkt nog open, waardoor de rechtervleugelverdediger last minute kan vertrekken uit Enschede. Smal, die al geruime tijd geblesseerd is, heeft helaas een terugslag gekregen en zal voorlopig nog afwezig zijn, zo bevestigt Oosting.

Desondanks zullen FC Twente en Ajax het zondag tegen elkaar opnemen in de Grolsch Veste. Ondanks de defensieve problemen zijn de Tukkers na drie wedstrijden nog ongeslagen.