×
Home Nieuws Livescore

Koundé steunt Rodri in strijd tegen overvolle speelkalender

Koundé steunt Rodri in strijd tegen overvolle speelkalender
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 19 september 2024 11:32 uur

Manchester City-middenvelder Rodri heeft steun gekregen van zijn collega Jules Koundé in zijn kritiek op de overvolle speelkalender in het topvoetbal. De Fransman heeft zich ook uitgesproken tegen de huidige situatie waarin spelers te maken hebben met een overladen schema. Rodri en Koundé delen de zorgen over de fysieke en mentale belasting die dit met zich meebrengt voor professionele voetballers.

Op dinsdag heeft Rodri zelfs gesproken over de mogelijkheid van stakingen onder profvoetballers als er geen veranderingen worden doorgevoerd op korte termijn. De spelers maken zich steeds meer zorgen over de impact van de drukke speelkalender op hun gezondheid en prestaties. De discussie over het herstructureren van het speelschema in het voetbal wordt steeds urgenter en spelers zoals Rodri en Koundé laten hun stem horen om verandering te eisen.

De kritiek van Rodri en Koundé weerspiegelt de groeiende ontevredenheid onder voetballers over de huidige situatie. De intense competitie- en wedstrijdschema's laten weinig ruimte voor rust en herstel, wat kan leiden tot blessures en vermoeidheid bij de spelers. Het is duidelijk dat er actie moet worden ondernomen om de belasting op professionele voetballers te verminderen en hun welzijn te waarborgen.