×
Home Nieuws Livescore

Ajax-trainer Farioli: "Elke Eredivisie-wedstrijd is een finale"

Ajax-trainer Farioli:
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 19 september 2024 10:16 uur

Francesco Farioli, de gedreven Italiaanse hoofdcoach van Ajax, heeft tijdens een recente persconferentie duidelijk gemaakt dat hij niets wil weten van de suggestie dat er 'te veel zwakke teams in de Eredivisie' zouden zijn. Deze opmerking, gemaakt door journalist Valentijn Driessen, werd resoluut van tafel geveegd door Farioli. Volgens hem is elke voetbalwedstrijd in de Eredivisie een uitdaging op zich en moet elk team serieus worden genomen, ongeacht hun positie op de ranglijst.

De Ajax-trainer benadrukte dat het niveau in de Eredivisie hoog ligt en dat zijn spelers elke wedstrijd met volle concentratie en inzet moeten benaderen. Farioli gelooft sterk in het belang van consistentie en vastberadenheid, ongeacht de tegenstander. Hij is ervan overtuigd dat onderschatting van welk team dan ook fataal kan zijn en dat zijn spelers altijd tot het uiterste moeten gaan om de overwinning te behalen.

Wat betreft de teams die naar de Johan Cruijff ArenA komen, is Farioli van mening dat zij altijd gemotiveerd zullen zijn om tegen Ajax te spelen. Hij vergelijkt deze wedstrijden met een Champions League-finale, waarin elke ploeg tot het uiterste gaat om te presteren. De Italiaanse coach is vastbesloten om zijn spelers hierop voor te bereiden en hen te inspireren om elke thuiswedstrijd met de nodige intensiteit en professionaliteit aan te pakken.