×
Home Nieuws Livescore

Ajax-spits discussie laait op: Akpom vs Weghorst

Ajax-spits discussie laait op: Akpom vs Weghorst
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 19 september 2024 09:32 uur

Er is momenteel flink wat opschudding binnen de gelederen van Ajax omtrent de spitspositie. Tijdens de recente wedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-0) stond Chuba Akpom in de spits, nadat Brian Brobbey vanwege een blessure afwezig was. Dit besluit van trainer Francesco Farioli heeft de discussie over wie de vaste spits moet zijn weer doen oplaaien.

Akpom kreeg de voorkeur boven Wout Weghorst, die later in de wedstrijd als invaller werd ingebracht. De keuze van Farioli om Akpom te laten starten heeft tot verdeelde reacties geleid onder de supporters en analisten. Sommigen prijzen de snelheid en beweeglijkheid van Akpom, terwijl anderen vinden dat Weghorst meer fysieke kracht en doelgerichtheid in de aanval brengt.

De discussie over de spitspositie lijkt dus nog lang niet beslecht bij Ajax. Met verschillende opties tot zijn beschikking zal Farioli moeten blijven afwegen welke speler het best past bij het spel dat hij voor ogen heeft. De komende wedstrijden zullen ongetwijfeld meer duidelijkheid verschaffen over wie uiteindelijk de vaste spits van Ajax zal worden.