×
Home Nieuws Livescore

Duitsland zoekt nieuwe bondscoach, Rettig technisch directeur bij DFB

Duitsland zoekt nieuwe bondscoach, Rettig technisch directeur bij DFB
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 september 2023 11:32 uur

Duitsland blijft in spanning wachten op de benoeming van een nieuwe bondscoach na het vertrek van Hanzi Flick. Maar er is wel ander goed nieuws voor het komende EK, want de organisator heeft een belangrijke positie in de organisatie ingevuld. Andreas Rettig, een bekende naam in het Duitse voetbal, gaat aan de slag als technisch directeur bij de Duitsers.

Rettig heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug. Hij was eerder directeur van de Duitse voetbalcompetities en heeft ook bestuurlijke ervaring bij clubs als St. Pauli, FC Augsburg en FC Köln. Nu gaat de zestigjarige man uit Leverkusen dus aan de slag bij de DFB, de Duitse voetbalbond, als technisch directeur. Hij neemt hiermee de positie over van Oliver Bierhoff, die vertrok na het teleurstellende WK van de Duitsers.

Er waren meerdere kandidaten voor de functie, waaronder Sami Khedira. Maar uiteindelijk heeft de DFB gekozen voor Rettig. Nu kunnen de Duitsers hun zoektocht naar een nieuwe bondscoach voortzetten. Julian Nagelsmann lijkt op dit moment de favoriet te zijn, maar ook de naam van Louis van Gaal wordt steeds vaker genoemd. Het belooft dus een interessante periode te worden voor het Duitse voetbal.