×
Home Nieuws Livescore

Vrouwen Eredivisie: Daphne Koster stelt vraagtekens bij salarissen

Vrouwen Eredivisie: Daphne Koster stelt vraagtekens bij salarissen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 september 2023 11:08 uur

Voormalig voetbalster Daphne Koster uit haar twijfels over de financiële vergoedingen die sommige speelsters ontvangen in de Vrouwen Eredivisie. Als manager vrouwenvoetbal bij Ajax ziet ze dat er zelfs speelsters op het hoogste niveau geen contract hebben.

In een exclusief interview met sportzender ESPN wordt Koster gevraagd naar de lage salarissen in de Vrouwen Eredivisie. Volgens ESPN is het minimumloon de norm bij Ajax, terwijl sommige andere clubs hun speelsters slechts een reiskostenvergoeding of een kleine bijdrage geven. "Als je het mij vraagt, begrijp ik niet waarom er nog speelsters in de Eredivisie zijn zonder een contract", reageert Koster.

"Het is uiteindelijk de keuze van de clubs om geen geld vrij te maken voor de speelsters. Blijkbaar vinden ze het niet belangrijk genoeg om hen te ondersteunen. Er kunnen meerdere redenen zijn voor deze beslissing. In deze tijd, waarin voetbalclubs werken met grote budgetten, zouden ze zich wel eens mogen afvragen hoe belangrijk het is dat jongens en meiden zich verbonden voelen met hun club", besluit de bevlogen manager vrouwenvoetbal van Ajax.

Het is duidelijk dat Koster haar bedenkingen heeft bij de huidige situatie in het vrouwenvoetbal. Haar uitspraken hebben dan ook de aandacht getrokken van ESPN, die het nieuwsbericht de wereld in heeft gestuurd. Het is een onderwerp dat de gemoederen bezighoudt en waarvan de discussie ongetwijfeld nog verder zal gaan.