×
Home Nieuws Livescore

Buijs verlaat veld voortijdig na rode kaart Guth

Buijs verlaat veld voortijdig na rode kaart Guth
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 18 september 2024 21:32 uur

Trainer Danny Buijs van FC Groningen keek met verbazing toe hoe Fortuna Sittard-verdediger Rodrigo Guth in de slotfase van de eerste helft een rode kaart kreeg in de wedstrijd tegen Ajax. De Braziliaanse verdediger moest het veld verlaten na een harde overtreding, wat tot frustratie leidde bij Buijs. De oefenmeester besloot echter niet te wachten tot het rustsignaal en vertrok vroegtijdig richting de kleedkamer.

De rode kaart voor Guth zorgde voor een tumultueuze sfeer op het veld, waarbij de emoties hoog opliepen. Danny Buijs kon zijn teleurstelling niet verbergen en liet zijn ongenoegen duidelijk blijken langs de zijlijn. De beslissing van de scheidsrechter zorgde voor verdeeldheid onder de supporters en spelers, maar Buijs wilde geen verdere confrontaties en koos ervoor om de rust op te zoeken.

Na het incident zal Danny Buijs ongetwijfeld met zijn team bespreken hoe ze verder moeten gaan in de wedstrijd zonder de geschorste Guth. De trainer zal zijn spelers moeten motiveren en tactische aanpassingen moeten maken om het gemis van de verdediger op te vangen. De rode kaart en het vroegtijdige vertrek van Buijs zullen ongetwijfeld nog lang napraten worden in de voetbalwereld.