×
Home Nieuws Livescore

Kenneth Perez verbaasd: Chuba Akpom in spits bij Ajax

Kenneth Perez verbaasd: Chuba Akpom in spits bij Ajax
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 18 september 2024 20:16 uur

Voormalig profvoetballer Kenneth Perez heeft zijn verbazing geuit over de keuze van Ajax-trainer Erik ten Hag om Chuba Akpom in de spits op te stellen in plaats van Wout Weghorst tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Perez noemde het 'verrassend' dat Weghorst niet de voorkeur kreeg, gezien zijn reputatie als doelpuntenmaker. De beslissing van Ten Hag werd mede ingegeven door het feit dat Brian Brobbey, die normaal gesproken als optie voor de spitspositie geldt, niet beschikbaar was vanwege een blessure.

De keuze voor Akpom bleek echter een succesvolle zet te zijn, aangezien de aanvaller een belangrijke rol speelde in de overwinning van Ajax op Fortuna Sittard. Met zijn beweeglijkheid en doelgerichtheid wist Akpom het verschil te maken en droeg hij bij aan de doelpuntenproductie van de ploeg. De beslissing van Ten Hag om Weghorst te passeren en Akpom een kans te geven, werd daarmee beloond met een positief resultaat.

Hoewel de afwezigheid van Brian Brobbey een tegenvaller was voor Ajax, wist de ploeg met de nodige creativiteit en flexibiliteit in de aanval alsnog tot scoren te komen. De keuzes van de trainer om spelers op onverwachte posities in te zetten, bleken in dit geval vruchten af te werpen en toonden de diepte van de selectie van de Amsterdamse club. Perez erkende achteraf dat de keuze voor Akpom weliswaar verrassend was, maar dat het uiteindelijke resultaat rechtvaardigde dat Ten Hag zijn tactische beslissing met succes had uitgevoerd.