×
Home Nieuws Livescore

AZ bevestigt zware blessure Mees de Wit: maandenlange revalidatie

AZ bevestigt zware blessure Mees de Wit: maandenlange revalidatie
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 september 2023 10:16 uur

AZ heeft vandaag officieel bevestigd dat Mees de Wit een zware blessure heeft opgelopen. De talentvolle linksback heeft donderdag een operatie aan zijn voet ondergaan, wat betekent dat hij de komende maanden niet in actie zal kunnen komen.

Het nieuws over de blessure van De Wit kwam donderdagavond al naar buiten, maar nu heeft AZ het dus ook bevestigd. Volgens geruchten zal de linkspoot naar verwachting drie tot vier maanden aan de zijlijn moeten blijven. Dit is een flinke tegenvaller voor zowel De Wit als AZ, aangezien de verdediger net was hersteld van een hamstringblessure die hem aan het begin van het seizoen al aan de kant hield.

Hierdoor blijft het aantal gespeelde wedstrijden voor De Wit in het nieuwe seizoen voorlopig op één staan. Hij maakte zijn opwachting als invaller tijdens het duel met SK Brann in de laatste voorronde van de Conference League. In de wedstrijd tegen Vitesse, vlak voor de interlandbreak, zat De Wit op de bank. Trainer Pascal Jansen koos toen voor David Møller Wolfe, die nu ook de zware taak krijgt om de afwezigheid van Milos Kerkez op te vangen.

AZ heeft via Twitter een bericht geplaatst om De Wit een spoedig herstel toe te wensen. De club hoopt dat hij snel weer op het veld kan staan en zijn bijdrage kan leveren aan het team.