×
Home Nieuws Livescore

Quinten Timber onder de indruk van PSV - Juventus

Quinten Timber onder de indruk van PSV - Juventus
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 18 september 2024 16:08 uur

Feyenoord-aanvoerder Quinten Timber heeft dinsdagavond met interesse gekeken naar de wedstrijd tussen PSV en Juventus in de Champions League. Timber, die zelf regelmatig in de Eredivisie speelt, was niet verbaasd over het niveauverschil tussen de Nederlandse competitie en het Europese topvoetbal. Hij gaf aan dat de duels in de Champions League tot de mooiste behoren en dat het niveau in de Eredivisie simpelweg niet kan tippen aan dat van de internationale top.

Timber, die bekend staat om zijn nuchtere kijk op het voetbal, benadrukte dat het voor Nederlandse clubs een grote uitdaging is om te concurreren met de Europese grootmachten. Hij erkende dat de Eredivisie een lager niveau heeft, maar ziet dit niet als een belemmering. Volgens de Feyenoord-captain is het juist een stimulans voor Nederlandse spelers en clubs om zich te blijven ontwikkelen en te streven naar betere prestaties op het internationale toneel.

De opmerkingen van Timber zullen ongetwijfeld tot discussie leiden binnen de Nederlandse voetbalwereld. Met zijn openhartige kijk op de kloof tussen de Eredivisie en de Champions League laat de aanvoerder van Feyenoord zien dat hij realistisch is over de positie van Nederlandse clubs in het Europese voetbal. Het is duidelijk dat Timber, ondanks het niveauverschil, vastbesloten is om het beste uit zichzelf en zijn team te halen, zowel nationaal als internationaal.