×
Home Nieuws Livescore

Derksen geërgerd aan Van Persie's idealistische jeugdtrainersrol

Derksen geërgerd aan Van Persie's idealistische jeugdtrainersrol
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 18 september 2024 10:16 uur

Voormalig profvoetballer en huidig voetbalanalist Johan Derksen heeft zich recentelijk behoorlijk gestoord aan een bepaald aspect van het gedrag van Robin van Persie. De voormalige topspits, die momenteel fungeert als trainer bij sc Heerenveen, leed afgelopen dinsdag opnieuw een nederlaag tegen FC Twente met 2-0. Derksen uitte zijn frustratie over Van Persie door te beweren dat de voormalige international zich voordoet als een idealist en jeugdtrainer, wat bij Derksen duidelijk in het verkeerde keelgat is geschoten.

Derksen, bekend om zijn scherpe en ongezouten meningen, liet weten dat hij niet gecharmeerd is van de manier waarop Van Persie zich profileert binnen zijn rol bij sc Heerenveen. De voormalige speler van onder andere Feyenoord en Arsenal lijkt volgens Derksen te veel nadruk te leggen op zijn rol als idealist en jeugdtrainer, terwijl Derksen van mening is dat Van Persie zich meer zou moeten focussen op de resultaten en prestaties van het team.

De kritiek van Derksen komt na de recente teleurstellende resultaten van sc Heerenveen, waarbij de ploeg onder leiding van Van Persie meerdere malen het onderspit heeft moeten delven. Derksen benadrukt dat het tijd is voor Van Persie om zijn aanpak te heroverwegen en zich meer te richten op het neerzetten van een succesvol team, in plaats van zich te gedragen als een idealistische jeugdtrainer. Het is duidelijk dat Derksen vindt dat Van Persie zijn prioriteiten moet herzien om de club naar betere resultaten te leiden.