×
Home Nieuws Livescore

Ajax in vreemde situatie na gestaakte Eredivisie-wedstrijden

Ajax in vreemde situatie na gestaakte Eredivisie-wedstrijden
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 september 2024 16:56 uur

Ajax bevindt zich momenteel in een ongebruikelijke situatie, zo stelt Francesco Farioli. Na twee opeenvolgende gestaakte Eredivisie-wedstrijden heeft de club al bijna een maand geen officiƫle wedstrijd meer gespeeld. De Italiaanse coach geeft toe dat hij liever een ander scenario had gezien, maar beseft dat zijn team hiermee moet omgaan.

Met de lange periode zonder wedstrijden heeft Ajax geprobeerd om oefenwedstrijden te organiseren om scherp te blijven, maar tot op heden zonder succes. Dit gebrek aan wedstrijdritme kan een uitdaging vormen voor de spelers en de staf, aangezien het lastig kan zijn om de scherpte en het wedstrijdritme te behouden zonder daadwerkelijke competitiewedstrijden.

Farioli benadrukt echter dat Ajax vastbesloten is om deze periode van inactiviteit positief om te buigen en zich optimaal voor te bereiden op de komende wedstrijden. De coach is ervan overtuigd dat zijn spelers de mentale en fysieke uitdagingen zullen aangaan en dat ze sterker uit deze periode zullen komen.

Hoewel de situatie voor Ajax ongebruikelijk is, ziet Farioli het als een kans voor zijn team om te groeien en zich verder te ontwikkelen. De coach blijft optimistisch en vastberaden om Ajax weer op scherp te krijgen voor de hervatting van de competitie en is ervan overtuigd dat zijn spelers klaar zullen zijn om weer te schitteren op het veld.