×
Home Nieuws Livescore

Ajax-trainer Farioli kiest uit drie spitsen na Weghorst

Ajax-trainer Farioli kiest uit drie spitsen na Weghorst
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 september 2024 15:48 uur

Ajax-hoofdtrainer Francesco Farioli staat voor een luxeprobleem nu Wout Weghorst zich bij de club heeft gevoegd, waardoor hij kan kiezen uit drie spitsen van hoog niveau. De Italiaanse coach heeft zijn bewondering uitgesproken voor Weghorst, maar heeft aangegeven dat Brian Brobbey de voorkeur zal krijgen in het duel tegen Fortuna Sittard op woensdagavond. Farioli heeft echter ook plannen met Chuba Akpom, hoewel sportjournalist Valentijn Driessen leek te zijn vergeten dat Akpom ook een belangrijke rol speelt in de plannen van de trainer.

Met de toevoeging van Wout Weghorst aan de selectie van Ajax, is de concurrentie voor een plek in de spitspositie heviger dan ooit. Weghorst, die bekend staat om zijn doelpunten en fysieke spel, zal ongetwijfeld een belangrijke rol gaan spelen in het team van Farioli. Echter, de jonge talentvolle Brian Brobbey krijgt de kans om zijn kwaliteiten te tonen tegen Fortuna Sittard, wat aangeeft dat Farioli vertrouwen heeft in de potentie van de jeugdige speler.

Chuba Akpom, een andere aanvaller die in de plannen van Farioli voorkomt, lijkt echter even uit beeld te zijn geraakt bij sportjournalist Valentijn Driessen. Desondanks is het duidelijk dat Farioli meerdere opties heeft voor de spitspositie en dat de concurrentie tussen Weghorst, Brobbey en Akpom alleen maar ten goede zal komen aan het prestatieniveau van Ajax. Het belooft een interessante strijd te worden om een basisplaats in het team van de Italiaanse trainer.