×
Home Nieuws Livescore

Nederlandse enclave Atalanta haalt nieuwe teamgenoot binnen: Gianluca Scamacca komt over van West Ham.

Nederlandse enclave Atalanta haalt nieuwe teamgenoot binnen: Gianluca Scamacca komt over van West Ham.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 augustus 2023 15:36 uur

Atalanta Bergamo heeft een nieuwe aanwinst binnen gehaald voor het komende seizoen. Gianluca Scamacca zal volgend seizoen voor de Italiaanse club spelen, zo heeft transferexpert Fabrizio Romano bekendgemaakt. Atalanta heeft een bedrag van 25 miljoen euro overgemaakt naar West Ham United voor de spits. Met bonussen kan dit bedrag nog oplopen tot dertig miljoen euro.

In de deal met Atalanta heeft West Ham United een doorverkooppercentage van tien procent bedongen. Scamacca zal zaterdag naar Italië vliegen om daar zijn medische keuring te ondergaan en zijn contract te ondertekenen. De Italiaanse spits kon afgelopen seizoen niet overtuigen bij The Hammers, waar hij in 27 wedstrijden acht keer wist te scoren.

Voor West Ham United is deze uitgaande transfer opnieuw een tegenvaller. De Londense club is namelijk de enige club in de Premier League die nog geen nieuwe spelers heeft aangetrokken. Na het vertrek van Declan Rice, Manuel Lanzini en Arthur Masuaku is nu ook Scamacca vertrokken. West Ham heeft echter al een nieuwe aanwinst op het oog. De club is bezig met de komst van Edson Álvarez van Ajax.

Scamacca is geen onbekende in het Nederlandse voetbal. De lange Italiaan heeft in de jeugd van PSV gespeeld en heeft ook voor PEC Zwolle gespeeld. In totaal heeft hij acht wedstrijden gespeeld in de Eredivisie.