×
Home Nieuws Livescore

Berghuis vier weken uitgeschakeld, Ajax-trainer bevestigt blessure

Berghuis vier weken uitgeschakeld, Ajax-trainer bevestigt blessure
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 september 2024 14:32 uur

Ajax moet het de komende weken stellen zonder sterspeler Steven Berghuis. De aanvaller zal minimaal vier weken aan de kant staan vanwege een blessure, zo heeft Ajax-trainer Francesco Farioli bekendgemaakt tijdens de persconferentie ter voorbereiding op het Eredivisie-duel met Fortuna Sittard. Berghuis, die dit seizoen al meerdere malen belangrijk was voor de ploeg, zal een flinke periode moeten revalideren voordat hij weer in actie kan komen.

De afwezigheid van Berghuis is een flinke tegenvaller voor Ajax, dat juist in topvorm verkeerde en hoge ogen gooit in zowel de Eredivisie als de Champions League. De aanvaller stond bekend om zijn doelgerichtheid en creativiteit op het veld, en zijn blessure zal dan ook een gemis zijn voor het team. Trainer Farioli zal nu moeten puzzelen om een geschikte vervanger te vinden voor Berghuis, die tot nu toe een van de smaakmakers was in het elftal.

De blessure van Berghuis komt op een ongelukkig moment, gezien de drukke periode die Ajax te wachten staat met belangrijke wedstrijden in zowel de nationale competitie als in Europa. Het is nu aan de rest van het team om op te staan en de afwezigheid van Berghuis op te vangen. Ajax zal moeten laten zien dat het ook zonder de sterspeler in staat is om te presteren en de doelstellingen voor dit seizoen te behalen.