×
Home Nieuws Livescore

Kieft en Van der Gijp: Depay te gehaast bij Corinthians

Kieft en Van der Gijp: Depay te gehaast bij Corinthians
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 17 september 2024 13:16 uur

Voormalig voetballers Wim Kieft en René van der Gijp hebben hun bedenkingen geuit over de plannen van Memphis Depay om zich aan te sluiten bij Corinthians. Volgens Kieft en Van der Gijp zou de Nederlandse aanvaller weleens te hoog van de toren kunnen blazen bij de Braziliaanse club. Ze vrezen dat Depay zichzelf onder druk zal zetten om direct indruk te maken, wat zijn prestaties negatief zou kunnen beïnvloeden.

Kieft, bekend om zijn scherpe analyses, benadrukte dat Depay geduld moet hebben en niet te snel van start moet willen gaan bij zijn nieuwe club. "Het is begrijpelijk dat Memphis ambitieus is en zichzelf wil bewijzen, maar hij moet niet vergeten dat aanpassen aan een nieuwe competitie tijd kost," aldus Kieft. Van der Gijp voegde daaraan toe dat Depay zichzelf niet moet overschatten en realistische doelen moet stellen voor zijn eerste seizoen in Brazilië.

De voormalige topspelers waarschuwen Depay ook voor de druk die gepaard gaat met het spelen voor een grote club als Corinthians. "Memphis moet beseffen dat de verwachtingen hoog zullen zijn en dat hij niet meteen alle doelpunten op zijn naam hoeft te zetten," aldus Van der Gijp. Kieft adviseert Depay om zich te focussen op zijn spel en zichzelf de tijd te gunnen om te groeien binnen het team.

Al met al zijn Kieft en Van der Gijp van mening dat Memphis Depay zijn talent en potentieel niet moet overschatten bij zijn overstap naar Corinthians. Door geduldig te zijn, realistische doelen te stellen en zich niet te laten verlammen door de druk, kan Depay zich volgens hen succesvol aanpassen aan zijn nieuwe omgeving en zijn kwaliteiten optimaal benutten.