×
Home Nieuws Livescore

'Freeclimbers filmen stunt Johan Cruijff ArenA op YouTube'

'Freeclimbers filmen stunt Johan Cruijff ArenA op YouTube'
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 16 september 2024 16:08 uur

Twee waaghalzen hebben vorige week een spectaculaire stunt uitgehaald door de Johan Cruijff ArenA te beklimmen om vanaf het dak de Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Duitsland te aanschouwen. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 2-2. Opvallend genoeg hebben de mannen hun hachelijke avontuur vastgelegd en gedeeld op YouTube. Deze actie heeft veel ophef veroorzaakt en heeft geleid tot een onderzoek naar de 'freeclimbers'.

De beelden van de mannen die de Johan Cruijff ArenA beklimmen en vanaf grote hoogte de voetbalwedstrijd bekijken, zijn inmiddels viraal gegaan op sociale media. Veel mensen uiten zowel bewondering als verontwaardiging over deze gevaarlijke actie. De autoriteiten zijn echter minder enthousiast en hebben aangekondigd een onderzoek in te stellen naar de identiteit van de 'freeclimbers' en de veiligheidsrisico's die zij hebben genomen.

Het is niet de eerste keer dat dergelijke stunts plaatsvinden rondom sportevenementen. De Johan Cruijff ArenA is eerder het doelwit geweest van onbevoegde personen die het stadion beklommen voor avontuurlijke doeleinden. De directie van het stadion en de lokale autoriteiten nemen deze incidenten zeer serieus en zullen streng optreden om herhaling te voorkomen. De 'freeclimbers' kunnen mogelijk rekenen op juridische consequenties voor hun roekeloze gedrag.