×
Home Nieuws Livescore

Bergwijn: Geen twijfel over niveau Saudische competitie na debuut

Bergwijn: Geen twijfel over niveau Saudische competitie na debuut
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 16 september 2024 08:08 uur

Na zijn indrukwekkende debuut voor Al-Ittihad heeft Steven Bergwijn opnieuw van zich laten horen, ditmaal met een subtiele sneer richting Ronald Koeman. De Nederlandse aanvaller speelde een glansrol in de 7-1 overwinning op Al-Wehda, waarbij hij twee assists op zijn naam schreef. Bergwijn benadrukte na afloop dat hij geen twijfels heeft over het niveau van de Saudische competitie, waarmee hij indirect reageerde op eerdere kritiek van de bondscoach van het Nederlands elftal.

Met zijn sterke optreden op het veld liet Bergwijn zien dat hij zich snel heeft aangepast aan zijn nieuwe omgeving bij Al-Ittihad. De voormalige PSV-speler lijkt zijn draai te hebben gevonden in Saudi-Arabiƫ en bewijst met zijn prestaties dat hij van toegevoegde waarde is voor zijn nieuwe club. Zijn twee assists tegen Al-Wehda onderstrepen zijn kwaliteiten als creatieve aanvaller en laten zien dat hij een belangrijke speler kan zijn in het team van Al-Ittihad.

Door te benadrukken dat hij het niveau van de Saudische competitie hoog inschat, laat Bergwijn zien dat hij zelfvertrouwen heeft en gelooft in zijn keuze om naar het Midden-Oosten te vertrekken. Zijn opmerkingen kunnen gezien worden als een indirecte reactie op de twijfels die Koeman eerder uitte over de competitie waarin Bergwijn nu actief is. Het lijkt erop dat de aanvaller vastberaden is om te laten zien dat hij op elk niveau kan excelleren en zichzelf kan blijven ontwikkelen als voetballer.