×
Home Nieuws Livescore

Nederlandse politiebond woedend op Ajax-fans na ongeregeldheden

Nederlandse politiebond woedend op Ajax-fans na ongeregeldheden
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 16 september 2024 08:00 uur

De Nederlandse politiebond heeft haar verontwaardiging geuit over de Ajax-fans die afgelopen zondag voor tumult zorgden tijdens een demonstratie in de straten van Amsterdam. Voorzitter Nine Kooiman van de bond heeft geen goed woord over voor het gedrag van de supporters van de Amsterdamse voetbalclub. De ongeregeldheden die plaatsvonden hebben tot grote frustratie geleid bij de politie, die belast was met het handhaven van de openbare orde.

Tijdens de demonstratie, die oorspronkelijk bedoeld was als vreedzame bijeenkomst, liep de situatie uit de hand toen een groep Ajax-supporters zich begon te misdragen. Er werden vernielingen aangericht en er ontstonden confrontaties met de politie. De beelden van de onrustige taferelen gingen al snel viraal op sociale media en zorgden voor verontwaardiging en verontwaardiging bij het publiek.

Voorzitter Kooiman benadrukt dat dergelijk gedrag onacceptabel is en dat de politiebond er bij de autoriteiten op aandringt om streng op te treden tegen de relschoppers. De veiligheid van zowel de demonstranten als de politie moet te allen tijde gewaarborgd worden, aldus Kooiman. De bond roept tevens op tot meer respect en verantwoordelijkheid van de supporters, om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.