×
Home Nieuws Livescore

Karim El Ahmadi: "Ajax zoekt ander type middenvelder dan Klaassen"

Karim El Ahmadi:
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 september 2024 20:40 uur

Voormalig Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi heeft zijn mening gegeven over de mogelijke terugkeer van Davy Klaassen naar Ajax. El Ahmadi is van mening dat de Amsterdammers behoefte hebben aan een ander type middenvelder dan Klaassen. In het programma 'Dit was het Weekend' heeft El Ahmadi aangegeven dat hij denkt dat de speelstijl van Ajax vraagt om een specifiek type speler op het middenveld.

El Ahmadi, die zelf jarenlang in de Eredivisie heeft gespeeld en bekend staat om zijn tactisch inzicht, benadrukt dat Klaassen een uitstekende speler is, maar dat zijn kwaliteiten mogelijk niet volledig aansluiten bij de huidige behoeften van Ajax. De Marokkaanse international gelooft dat Ajax gebaat zou zijn bij een middenvelder met andere kenmerken dan Klaassen, om zo optimaal te kunnen presteren in zowel de Eredivisie als in Europa.

De opmerkingen van El Ahmadi zullen ongetwijfeld tot discussie leiden onder voetbalfans en kenners. De vraag is nu of Ajax daadwerkelijk op zoek zal gaan naar een ander type middenvelder, of dat de club toch besluit om Klaassen terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA. Het belooft in ieder geval een interessante transferperiode te worden voor de Amsterdammers, met de opmerkingen van El Ahmadi als extra voer voor speculatie en analyse.