×
Home Nieuws Livescore

Johan Cruijff ArenA onderzoekt 'freeclimbers' voor Nations League duel

Johan Cruijff ArenA onderzoekt 'freeclimbers' voor Nations League duel
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 september 2024 19:16 uur

In de aanloop naar het belangrijke duel tussen Nederland en Duitsland in de Nations League heeft de Johan Cruijff ArenA een onderzoek ingesteld naar een groep 'freeclimbers'. Deze waaghalzen slaagden erin om zonder toestemming het dak van het stadion te beklimmen in de vroege avond van 10 september. De actie van deze avonturiers heeft voor de nodige opschudding gezorgd en heeft de veiligheidsmaatregelen rondom het stadion ter discussie gesteld.

Het incident vond plaats vlak voor de wedstrijd tussen de twee Europese voetbalgrootmachten, wat de ernst van de situatie benadrukt. De 'freeclimbers' wisten ongezien het dak van de Johan Cruijff ArenA te bereiken, wat vragen oproept over de beveiliging van het stadion. De directie van de ArenA heeft aangegeven dat zij de zaak serieus nemen en er alles aan zullen doen om herhaling te voorkomen.

De actie van de 'freeclimbers' heeft niet alleen de veiligheid in het geding gebracht, maar ook de reputatie van het stadion en de organisatie. Het is duidelijk dat er sprake is van een ernstig beveiligingslek dat aangepakt moet worden. De Johan Cruijff ArenA zal samenwerken met de autoriteiten om de verantwoordelijken op te sporen en passende maatregelen te nemen om de veiligheid van het stadion en de bezoekers te waarborgen.