×
Home Nieuws Livescore

Ajax-fan mishandeld tijdens protest politiestakingen in Amsterdam

Ajax-fan mishandeld tijdens protest politiestakingen in Amsterdam
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 15 september 2024 17:16 uur

Een fan van Ajax werd afgelopen zondagmiddag onverwachts geconfronteerd met geweld tijdens een protest in Amsterdam tegen de politiestakingen. De supporter, die zichzelf verbaasd voelde over de situatie, kreeg harde klappen van de Mobiele Eenheid nadat hij niet snel genoeg weg wist te komen. Het vreedzame protest nam een gewelddadige wending toen de ME ingreep, waarbij deze Ajax-fan onbedoeld slachtoffer werd van het optreden.

De supporter, die deelnam aan het protest, had niet verwacht dat hij zou eindigen met blauwe plekken en verwondingen. Zijn onbegrip over de agressieve reactie van de politie zorgde voor verontwaardiging bij mede-demonstranten. Het incident werpt een schaduw over de algehele boodschap van het protest tegen de politiestakingen, waarbij geweldloosheid en vreedzaamheid centraal stonden.

De Ajax-supporter, die liever anoniem blijft, benadrukte dat hij slechts zijn stem wilde laten horen en niet had verwacht slachtoffer te worden van politiegeweld. Het voorval roept vragen op over de proportionaliteit van het optreden van de autoriteiten bij dergelijke demonstraties en benadrukt de kwetsbaarheid van vreedzame betogers te midden van escalaties. De supporter hoopt dat zijn verhaal aandacht zal vestigen op het belang van respectvolle en geweldloze interacties tussen burgers en de politie tijdens protesten.