×
Home Nieuws Livescore

Max Eberl verklaart keuze voor afscheid Matthijs de Ligt.

Max Eberl verklaart keuze voor afscheid Matthijs de Ligt.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 15 september 2024 15:32 uur

Sportief directeur Max Eberl heeft onlangs toegelicht waarom Bayern München ervoor koos om deze zomer afscheid te nemen van Matthijs de Ligt, in plaats van bijvoorbeeld concurrenten Dayot Upamecano of Min-jae Kim. De beslissing om de Oranje-verdediger te laten gaan, heeft voor de nodige opschudding gezorgd binnen de voetbalwereld. Eberl benadrukte dat de keuze om De Ligt te laten gaan, gebaseerd was op een zorgvuldige afweging van verschillende factoren.

Volgens Eberl was het vertrek van De Ligt een strategische beslissing die past binnen de langetermijnplannen van Bayern München. Hoewel de keuze om afscheid te nemen van de talentvolle verdediger niet door iedereen begrepen wordt, gelooft Eberl dat het de juiste stap is voor de club. Hij benadrukte dat Bayern München altijd streeft naar het behalen van sportieve successen en dat daar soms moeilijke beslissingen voor genomen moeten worden.

De sportief directeur gaf aan dat de concurrentie binnen de selectie van Bayern München groot is en dat er altijd keuzes gemaakt moeten worden op basis van prestaties en potentieel. Hoewel De Ligt een gewaardeerde speler was binnen de club, was het volgens Eberl noodzakelijk om ruimte te maken voor nieuwe talenten en frisse impulsen. Hij benadrukte dat het vertrek van De Ligt niet betekent dat Bayern München geen vertrouwen heeft in zijn kwaliteiten, maar dat het simpelweg past binnen de visie van de club om constant te blijven vernieuwen en verbeteren.