×
Home Nieuws Livescore

Musampa: Ajax niet meer top in jeugdopleiding

Musampa: Ajax niet meer top in jeugdopleiding
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 september 2024 13:48 uur

Ajax staat momenteel niet meer aan de top als het gaat om de jeugdopleiding in Nederland. Dit werd bevestigd door Kiki Musampa, assistent-trainer bij Ajax O19. Musampa erkent dat de Amsterdammers momenteel worden overtroffen door clubs zoals PSV en AZ als het gaat om het ontwikkelen van jong talent.

Musampa, die zelf een verleden heeft bij Ajax en in het Nederlands voetbal, ziet dat de concurrentie niet stilzit. PSV en AZ hebben de afgelopen jaren flinke stappen gezet in hun jeugdopleidingen en weten talentvolle spelers aan zich te binden. Dit zorgt ervoor dat Ajax momenteel niet meer de onbetwiste leider is op dit gebied.

De voormalige profvoetballer benadrukt echter dat Ajax er alles aan zal doen om weer de koppositie in te nemen als het gaat om jeugdontwikkeling. De club uit Amsterdam heeft een rijke historie op dit gebied en zal blijven investeren in de toekomst van jonge talenten. Musampa is ervan overtuigd dat Ajax met de juiste aanpak en visie weer bovenaan kan komen te staan in Nederland.