×
Home Nieuws Livescore

Dijkhuizen betreurt vroegtijdig vertrek Fitz-Jim bij Excelsior naar Ajax.

Dijkhuizen betreurt vroegtijdig vertrek Fitz-Jim bij Excelsior naar Ajax.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 september 2024 13:08 uur

Jonge talenten die de kans krijgen om zich te ontwikkelen bij een andere club en vervolgens doorbreken, zijn altijd een bron van trots voor hun oorspronkelijke coach. Zo ook voor Marinus Dijkhuizen, die met spijt terugkijkt op het vertrek van Kian Fitz-Jim bij Excelsior afgelopen winter. De middenvelder keerde vervroegd terug naar Ajax, waar hij inmiddels zijn stempel heeft gedrukt. Dijkhuizen noemt het 'doodzonde' dat Fitz-Jim aanvankelijk niet verzekerd was van een basisplaats bij Excelsior, maar nu schittert in Amsterdam.

Fitz-Jim's terugkeer naar Ajax bleek een gouden zet te zijn, aangezien hij daar zijn talenten volledig kon ontplooien en een belangrijke speler is geworden. De middenvelder heeft bewezen dat hij het niveau aankan en heeft zichzelf onmisbaar gemaakt in het team van de Amsterdammers. Dijkhuizen erkent dat het soms lastig is om jonge talenten de nodige speeltijd te geven, maar is blij om te zien dat Fitz-Jim zijn kans met beide handen heeft gegrepen en nu schittert op het hoogste niveau.

Hoewel het vertrek van Fitz-Jim in eerste instantie als een aderlating werd gezien voor Excelsior, heeft het uiteindelijk geleid tot een prachtige ontwikkeling voor de middenvelder. Dijkhuizen kijkt met trots naar de prestaties van zijn voormalige pupil en is blij dat hij heeft kunnen bijdragen aan zijn ontwikkeling. Fitz-Jim's succesverhaal dient als inspiratie voor andere jonge talenten die dromen van een doorbraak in het profvoetbal en laat zien dat hard werken en doorzettingsvermogen uiteindelijk beloond worden.