×
Home Nieuws Livescore

Musampa tempert enthousiasme over Ajax-talent Jan Faberski

Musampa tempert enthousiasme over Ajax-talent Jan Faberski
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 september 2024 12:16 uur

Voormalig Ajax-speler en jeugdtrainer Kiki Musampa blijft nuchter onder de opkomst van het Poolse talent Jan Faberski in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Faberski, die momenteel hoge ogen gooit in de jeugdteams van Ajax, wordt door velen gezien als een veelbelovend talent voor de toekomst. Musampa erkent de potentie van de jonge speler, maar benadrukt het belang van geduld en realisme in zijn ontwikkeling.

Musampa, die zelf jarenlang op het hoogste niveau heeft gespeeld, begrijpt de druk en verwachtingen die gepaard gaan met jonge talenten die zich manifesteren in de jeugdopleiding van topclubs. Echter, de ervaren jeugdtrainer benadrukt het belang van een geleidelijke groei en het voorkomen van te hoge verwachtingen bij spelers zoals Faberski. "Het is fantastisch om te zien hoe Jan zich ontwikkelt en hoe goed hij het doet, maar we moeten realistisch blijven en hem de tijd geven om te groeien als speler en als persoon," aldus Musampa.

Met zijn ervaring en inzicht in het begeleiden van jonge talenten, weet Musampa als geen ander hoe belangrijk het is om talentvolle spelers te beschermen en te behoeden voor te veel druk op jonge leeftijd. De voormalige profvoetballer benadrukt het belang van een goede balans tussen presteren en ontwikkelen, waarbij het welzijn en de groei van de speler altijd voorop staan. Faberski mag dan wel in de schijnwerpers staan vanwege zijn talent, maar onder de begeleiding van Musampa zal hij stap voor stap worden klaargestoomd voor een eventuele doorbraak in het eerste elftal van Ajax.